Historische Vereniging Oud Leiden hervat activiteiten en begint met een gratis online lezing over Pilgrims

HVOL herstart de activiteiten.
© Oud Leiden
Leiden

De Historische Vereniging Oud Leiden (HVOL) hervat haar activiteiten. Voor het eerst sinds de corona-uitbraak houdt de vereniging donderdag 2 juli een online lezing.

Joke Kardux, docent Amerikanistiek aan de Universiteit Leiden, vertelt vanaf 20.00 uur over de Engelse geloofsvluchtelingen, de Pilgrims. Die vestigden zich in 1609 in Leiden, maar vertrokken precies 400 jaar geleden met het schip ’De Mayflower’ naar Noord-Amerika om daar een kolonie te stichten.

Eigenlijk stond de lezing gepland op 30 maart, maar vanwege de coronacrisis moest zij worden afgelast. De activiteit wordt nu pas ingehaald, omdat HVOL tussendoor heeft meegewerkt aan een documentaire over oorlogssporen in Leiden.

De lezing is voor iedereen gratis te volgen via Zoom. „Als de lezing goed loopt, zullen wij meer gebruik maken van dit medium. Wellicht ook in combinatie met een lezing in een zaal”, aldus bestuurslid Emil Broesterhuizen.

Geïnteresseerden moeten zich vooraf aanmelden bij de vereniging. Ze zullen dan instructies en een uitnodiging krijgen voor de activiteit.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.