Van Lennepdreef in Leiderdorp voelt zich genegeerd bij bouwplan voor locatie Menswording

Leiderdorp

Bewoners van de Van Lennepdreef in Leiderdorp voelen zich genegeerd bij de plannenmakerij voor een appartementencomplex op de plek waar nu nog kerk De Menswording staat, aan het Heelblaadjespad in Leiderdorp. ’Met onze wensen is in geen enkel opzicht rekening gehouden’, schrijven zij in een brief aan de gemeenteraad.

Op de plek van de voormalige rooms-katholieke kerk gaat ontwikkelaar Citystone Groep een appartementengebouw van vier lagen bouwen, met 19 appartementen. Tegen dat plan maakten omwonenden van meet af aan bezwaar.

Bewoners van de Lisdoddekreek vreesden parkeeroverlast, een onveilige verkeerssituatie en verlies van groen. Op die punten werd het bouwplan aangepast.

De bezwaren van bewoners van de Van Lennepdreef zijn niet gehoord, schrijven zij. Zij menen dat het plan er voor hen alleen maar slechter op is geworden. Hun bezwaren gaan vooral over het verlies van zonlicht en privacy.

’Wanneer erbij ons weinig begroeiing is, tussen september en april, is directe inkijk over en weer’. Voor die problemen, zeggen zij, ’is nog geen oplossing of enige handreiking geboden’. De briefschrijvers vinden dat het nog te vroeg is om een vergunning te verlenen voor het bouwplan. ’Een gemeente zou burgers moeten beschermen door hen verdere inspraakmogelijkheden te geven bij de projectontwikkelaar’.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.