Online bieden op ’onverkoopbaar’ politiebureau in Leiderdorp

Een promotieafbeelding voor de veiling.
Leiderdorp

Het al zes jaar leegstaande voormalig regionaal districtskantoor van de politie aan de Elisabethhof in Leiderdorp wordt geveild. Belangstellenden kunnen tot en met 16 september onderhandse biedingen uitbrengen op het in 2006 opgeleverde pand, dat slechts negen jaar dienstdeed.

Het vijf verdiepingen tellende kantoorgebouw naast meubelboulevard Wooon werd overbodig toen in 2014 alle regionale politiekorpsen opgingen in de landelijke politie. Sindsdien stond het te koop.

Twee jaar geleden kwam de landelijk politie tot de conclusie dat een heilloze missie was. Het pand was nagenoeg onverkoopbaar, omdat de gemeente er geen kantoor wilde toestaan en bij verbouwing tot appartementen een vermogen moet worden uitgegeven aan geluidsisolatie.

Het kantoor staat nu, met vier andere overbodige politiebureau’s in Friesland, Zuid-Limburg en Noord-Holland, op de site van veilingkantoor BOG Auctions. Tot 16 september om 17.00 uur kunnen belangstellenden erop bieden.

Tot die tijd worden meerdere kijkdagen gehouden. Daarna gaat het naar de hoogste bieder. Die dan wel, aldus BOG, ’rekening moet houden met de wet Bibob, de Wet ter voorkoming van witwassen en bijbehorende integriteitsonderzoeken’.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.