Celstraffen geëist na woninginbraak met bijtwonden door politiehond

Warmond

Een inbraak in een woning aan de Beatrixlaan in Warmond januari dit jaar, leverde Soufian B. (23) uit Ede niet alleen littekens op van een bijtende politiehond: ook hoorde hij maandag bij de Haagse rechtbank zeven maanden gevangenisstraf eisen. Ook tegen zijn handlanger en plaatsgenoot Rafik B. (21) werd zeven maanden cel geeist.

Op de bewuste avond liep een Warmondse in de Beatrixlaan haar hond uit te laten toen ze gekraak uit de woning hoorde. Ze belde de politie die binnen tien minuten ter plakke waren. Maar de inbrekers bleken toen de woning al uit gevlucht, zonder buit overigens. Een politiehond greep Soufian die zich in de bosjes had verstopt. En een politiehelikopter trof Rafik B. zonder schoenen aan in een nabijgelegen sloot. Ook hij kon worden aangehouden.

Op verzoek van zijn advocaat liet Soufian gisteren in de rechtszaal zijn broek zakken om de Haagse rechters de diepe putten te laten zien die de hondentanden in zijn benen hebben achtergelaten. ,,Ik heb in de woning gezocht naar geld, maar ik heb niets gevonden'', gaf hij toe. Hij wilde echter ook na lang aandringen niet uitleggen waarom ze ruim honderd kilometer had gereden om nu juist deze Warmondse woning helemaal overhoop te halen. Medeverdachte Rafik B. ontkent, maar deed er verder het zwijgen toe tegenover de rechters.

Soufian liep hij nog in de proeftijd van een voorwaardelijk strafgedeelte van tien maanden van een eerdere veroordeling. Die tien maanden moet hij nu alsnog gaan uitzitten, zo eist het OM ook.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.