Premium

Roep om ’potje’ voor bouw Integraal Kind Centrum Woubrugge

Begin vorig jaar liet de toenmalige directrice van basisschool De Kinderkring - inmiddels delen beide dorpsscholen een directeur - het enkel glas zien.
© Archieffoto Hielco Kuipers
Woubrugge

De 690.000 euro die de gemeente Kaag en Braassem vorig jaar over hield, moet ze apart zetten voor de bouw van een Integraal Kind Centrum (IKC) in Woubrugge dat van zeven tot zeven basisonderwijs wil verzorgen, inclusief voor-, tussen- en naschoolse opvang en veel sport.

Voor dat idee probeert Pro Kaag en Braassem medestanders te vinden voor de raadsvergadering van 13 juli. Tijdens een vergadering van maandag lukte dat niet. Andere partijen meldden weliswaar het IKC hoog op lijstjes te hebben staan en ’superbelangrijk’ te vinden, er zaten steeds maren aan vast. Zo van: we moeten het bij themadiscussies in het najaar meenemen en pas over geld praten wanneer duidelijk is hoeveel zo’n IKC kost. Ook werd geopperd een label aan het geld te hangen: ook wanneer het in de algemene reserve zit - zoals B en W voorstellen - zou het niet zomaar aan iets anders uitgegeven kunnen worden.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.