Burgemeester van Voorschoten laat voormalig drugslab voor een half jaar sluiten

Voorschoten

Burgemeester Charlie Aptroot heeft maandagavond een voormalig drugslaboratorium aan de Leidseweg in Voorschoten voor een half jaar laten sluiten. Hij wil zo voorkomen dat er opnieuw drugs worden geproduceerd, opgeslagen of verhandeld.

In het bijzijn van de politie werd het pand verzegeld. Iedereen die het pand tussen nu en 6 januari 2021 betreedt, is strafbaar. ,,Een drugslab komt niet vaak voor in Voorschoten. Dat willen we graag zo houden’’, licht Aptroot zijn optreden toe. ,,Met het sluiten van het pand willen we een krachtig signaal afgeven: in Voorschoten maken we korte metten met drugscriminelen.’’

Aptroot maakt gebruik van de Wet Damocles, die burgemeesters de mogelijkheid biedt woningen of ’voor het publiek toegankelijke inrichtingen’ te sluiten als daar sprake is van drugshandel of productie van drugs.

De politie trof het in drugslab op maandag 27 april al aan. Agenten die waren afgegaan op meldingen van buurtbewoners dat er een enorme stank hing, roken ter plaatse inderdaad een penetrante chemische lucht. Een zwaar bewapend arrestatieteam deed een inval en trof het drugslab aan. Een 44-jarige Voorschotenaar die in het pand aanwezig was, werd gearresteerd.

Lees ook: Drugslab ontdekt in bedrijfspand Voorschoten

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.