Annetje Ottow opvolger van Carel Stolker als voorzitter in college van bestuur universiteit

Leiden

Bedrijfsjurist Annetje Ottow (55) volgt Carel Stolker op als voorzitter in het college van bestuur van de Universiteit Leiden.

Ottow werkt nu als vicevoorzitter van het college van bestuur van de Universiteit Utrecht. Daarnaast is ze hoogleraar economisch publiekrecht; deze leerstoel neemt ze mee naar de Leidse Faculteit der Rechtsgeleerdheid.

(Tekst loopt door onder filmpje)

Ottow is studeerde rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Leiden, waar ze cum laude afstudeerde in het bedrijfsrecht. Ze begon haar carrière als advocaat. Ze is de eerste vrouwelijke voorzitter in de geschiedenis van de universiteit en de tweede vrouw in het college van bestuur, naast Hester Bijl die rector magnificus wordt.

Voorzitter Ab van der Touw van de raad van toezicht is gelukkig met het feit dat hij Ottow heeft kunnen werven. Hij noemt haar ’een bestuurder met visie, die analytisch zeer sterk is en goed kan luisteren’.

De universiteit doet erg haar best om meer vrouwen in leidinggevende posities te krijgen. Eind vorig jaar was bijna een derde van alle hoogleraren vrouw en nu zijn ze ook in de top goed vertegenwoordigd.

Ottow treedt officieel aan tijdens de ’dies natalis’ - de verjaardag - van de universiteit op 8 februari 2021. Stolker neemt dan afscheid.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.