3 October Vereeniging roept Leidse verenigingen op om zich te presenteren in een ’virtuele Taptoe’ [video]

De traditionele Taptoe in een ’Lint van Licht’ gaat dit jaar niet door. Een digitale variant kan, eenmalig, misschien een alternatief zijn.
© Foto Hielco Kuipers
Leiden

De 3 October Vereeniging roept Leidse verenigingen op om zich te presenteren in een ’virtuele Taptoe’. De Taptoe, de jaarlijkse optocht aan de vooravond van de viering van Leidens Ontzet, gaat dit jaar niet door. De Vereeniging wil die oude traditie toch graag behouden en denkt een ’moderne, digitale manier’ te hebben gevonden om dat te kunnen doen.

De Vereeniging nodigt de Leidse verenigingen uit om zichzelf te presenteren in een filmpje. Daarin kunnen ze laten zien welk evenement de Leidenaars, als gevolg van de ’lockdown’, hebben gemist en hoe ze zich voorbereiden op het komende seizoen.

De 3 October Vereeniging gaat de verenigingen begeleiden met de opnames, en de filmpjes samenvoegen tot één feestelijke, digitale Taptoe. Deelnemers wordt gevraagd om het traditionele ’Lint van Licht’ dat zo essentieel is voor de Taptoe in het filmidee te verwerken.

Deze ’digitale Taptoe’ is, als het aan de 3 October Vereeniging ligt, een eenmalige gebeurtenis.

De film wordt opgenomen in de Leidse archieven waarnaar, zo zegt voorzitter Guido Marchena van de commissie Optocht & Taptoe, ’nog lang en veel teruggekeken kan worden’.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.