Ludieke zoektocht levert vrouwenploeg DIOK een coach op [video]

Robert van Trigt en DIOK-aanvoerster Sarah Niggebrugge.
© Eigen foto
Leiden

Een creatieve stunt op sociale media heeft de rugbysters van DIOK een nieuwe hoofdcoach opgeleverd. Vanaf komend seizoen zwaait Robert van Trigt de scepter aan de Smaragdlaan.

Van Trigt was een van de geïnteresseerden die contact opnam met de Leidse rugbyclub nadat op sociale media een video was rondgegaan waarin DIOK aangaf met spoed op zoek te zijn naar een hoofdcoach.

Het filmpje bracht veel teweeg. In eerste instantie leek het alsof de mannen, regerend landskampioen, zonder coach waren komen te zitten.

Zelfs bondscoach Zane Gardiner reageerde verbaasd en nam meteen contact op met huidig DIOK-coach Andy Egonu die eerder dit jaar had bijgetekend. Uit een tweede video, die twee dagen later verscheen, bleek DIOK op zoek te zijn naar een coach voor de vrouwen.

De marketingstunt heeft goed gewerkt, concludeert bestuurslid Welmoet Lugt. ,,Wanneer we ergens een advertentie hadden geplaatst, was de kans groot dat we geen enkele reactie zouden krijgen. Nu waren er verschillende geïnteresseerden die contact met ons opnamen. En bovendien is het mooie reclame voor het vrouwenrugby.’’

Van Trigt was onder de indruk van de video en de plannen van DIOK om serieus aan het werk te gaan met de vrouwenploeg. ,,Als tegenstander was ik altijd al onder de indruk van DIOK als club. Er staat een heel leuke selectie met veel potentiële ereklassespeelsters.’’

De Amstelvener was eerder hoofdcoach bij Haarlem en Zaandijk. Als speler was hij onder meer actief voor Hilversum en Castricum en schopte hij het tot de nationale ploeg.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.