Onder leiding van Naturalis bundelen biologie-instituten krachten voor een compleet overzicht van de Nederlandse biodiversiteit

’Bijenhoogleraar’ en wetenschappelijk directeur van Naturalis Koos Biesmeijer geeft leiding aan het onderzoek naar de Nederlandse biodiversiteit.

’Bijenhoogleraar’ en wetenschappelijk directeur van Naturalis Koos Biesmeijer geeft leiding aan het onderzoek naar de Nederlandse biodiversiteit.© Foto Hielco Kuipers

Wilfred Simons
Leiden

Naturalis Biodiversity Center in Leiden wil samen met drie andere instituten een centrum vormen dat een compleet overzicht van de Nederlandse biodiversiteit gaat maken. De kennis van ’alle milieus’, van genen tot ecosystemen, op het land, in zoet en zout water, moet namelijk aanzienlijk worden vergroot.

De partners zijn het Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee (Texel), het Nederlands Instituut voor Ecologie (Wageningen), en het Westerdijk Fungal Institute (Utrecht).

De officiële oprichting is op dinsdag 29 september, als Naturalis in Leiden het 200-jarige bestaan viert.

Begin mei kreeg ’bijenhoogleraar’ Koos Biesmeijer van Naturalis, die de trekker is van dit project, achttien miljoen euro startsubsidie van wetenschapsfinancier NWO.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.