Utrechters aangehouden met wapen en vals geld in Alphen aan den Rijn [update]

© Foto: Toon van der Poel
Alphen aan den Rijn

De politie heeft zondagavond een 26-jarige man en een 33-jarige vrouw uit Utrecht aangehouden op de Leidse Schouw in Alphen aan den Rijn. De verdachten hadden een vuurwapen, vals geld en gestolen kentekenplaten bij zich. De verdachten zitten nog steeds vast, meldt een politievoorlichter dinsdag.

Rond 21.45 uur zondag kwam de melding binnen van een fikse ruzie tussen een man en een vrouw bij een tankstation aan de Leidse Schouw. Agenten gingen ter plaatse en raakten in gesprek met de man die in de auto zat. Toen de man werd gecontroleerd bleek dat hij geregistreerd stond voor mogelijk vuurwapenbezit. Daarop startten agenten de uitpraatprocedure. Dat houdt in dat agenten met getrokken wapens een verdachte uit een voertuig of woning halen en controleren.

Lees ook: Politie arresteert twee personen bij BP pomp aan Leidsche Schouw

Agenten doorzochten het voertuig en vonden een vuurwapen onder de bestuurdersstoel. De man werd daarop aangehouden. Bij verdere doorzoeking van het voertuig troffen de agenten ook nog een kleine hoeveelheid vals geld en gestolen kentekenplaten aan. Verder werden er nog drie lege pistoolkoffers gevonden. Omdat niet duidelijk werd waar de inhoud van de koffers was gebleven, is ook de vrouw aangehouden voor verboden wapenbezit.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.