Corona bijna weg uit Zuid-Holland Noord: slechts twee nieuwe besmettingen

Leiden

Het coronavirus is bijna weg uit Zuid-Holland Noord. Tussen 6 en 12 juli kwamen er slechts twee nieuwe besmettingen bij. Het gaat om een inwoner van Leiden en een van Katwijk.

Dat blijkt uit de nieuwste cijfers van de GGD Hollands Midden. Het is het laagste aantal sinds de eerste week van maart toen het virus er zijn intrede deed.

Een week eerder kwamen er verspreid over heel Zuid-Holland Noord (de Leidse regio, Rijn- en Veenstreek en Duin- en Bollenstreek) nog 15 nieuwe besmettingen bij.

De cijfers laten nog meer goed nieuws zien: er is afgelopen week niemand in het ziekenhuis opgenomen en ook is niemand overleden.

Bij de GGD Hollands Midden komen veel aanvragen binnen voor een ’non-covid-verklaring’ oftewel een document waaruit blijkt dat diegene geen corona heeft. De gezondheidsdienst geeft ze echter niet af. Wie zo’n verklaring wil hebben om op vakantie te kunnen, kan terecht bij de reisorganisatie of vliegmaatschappij, aldus de GGD.

De GGD voegt daaraan toe dat een ’non-covidverklaring’ nietszeggend is. Een test op grond waarvan die verklaring wordt gegeven, is altijd een momentopname.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.