Hillegoms café sluit voorlopig de deuren vanwege coronabesmettingen: ’We nemen het zekere voor het onzekere’

Dorpscafé de Kleine Beurs in Hillegom.
© Foto Google Maps
Hillegom

Café de Kleine Beurs in Hillegom sluit voorlopig de deuren vanwege meerdere besmettingen met Covid-19. ,,We nemen het zekere voor het onzekere’’, zegt eigenares Wanda Warmerdam.

Donderdag belde de GGD naar het café met slecht nieuws. Op drie verschillende avonden hebben mensen die positief zijn getest op het virus de kroeg bezocht. Dat blijkt uit het contactonderzoek dat de instelling heeft verricht. ,,Vrijdagochtend hebben we het moeilijke besluit genomen om niet open te gaan.’’

Al het personeel - in totaal zes man - laat zich vrijdag of zaterdag uit voorzorg testen op het coronavirus. Totdat de uitslagen binnen zijn, blijven de deuren van het café potdicht. ,,We hopen natuurlijk dat niemand besmet is en dat we maandag weer open kunnen. Dit kan niemand gebruiken na elf weken sluiting.’’

Volgens Warmerdam zijn de coronamaatregelen de afgelopen weken strikt in acht genomen. ,,We hebben ontzettend goed opgelet. Het is vreselijk om agent te moeten spelen.’’ Hoewel er van de overheid weer 100 mensen naar binnen mogen, waren dat er bij de Kleine Beurs nooit meer dan vijftig, aldus de eigenares.

Een bericht op de facebookpagina van het café over de sluiting kan op veel bijval en lofuitingen rekenen.

In twee uur tijd reageerden 45 internetgebruikers op de kwestie en is het bericht al 36 keer gedeeld. ’Wat een moeilijke en dappere beslissing’, luidt een van de reacties. ’Kanjers zijn jullie’, vindt een ander.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.