Appartementen Mariëngaerde in Warmond van booking.com af

Mariëngaerde in Warmond.
© Foto Taco van der Eb
Warmond

De gemeente Teylingen kan vrijwel geen voorwaarden stellen aan de verhuur van dure gemeubileerde appartementen in Mariëngaerde in Warmond.

Wel kan de gemeente optreden wanneer die appartementen als vakantiewoningen voor een paar dagen worden verhuurd, zegt het college in antwoord op vragen van GroenLinks over de kwestie. Inmiddels worden overigens geen appartementen meer aangeboden via Booking.com.

Belangstellenden voor de 107 appartementen in het voormalige Groot Seminarie maakten de partij erop attent dat een aantal daarvan via Booking.com werd aangeboden. De partij trok daarop aan de bel bij het college: dat is toch niet de bedoeling van dit project.

Over de verhuur van de sociale en middeldure appartementen zijn afspraken gemaakt, maar van de twintig dure woningen mag ontwikkelaar ABCNova bepalen via welke kanalen die worden aangeboden. Het enige waar de gemeente tegen kan optreden is de verhuur voor een paar dagen.

Dure appartementen worden op dit moment niet meer aangeboden via Booking.com, maar op hureninmarius.nl. Daar staan op dit moment elf appartementen te huur, voor minimaal een maand en maximaal een jaar.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.