Premium

De mooiste vakantieplannen hadden we allemaal. Tot corona kwam. Nu zoeken de meeste mensen het dicht bij huis. Net als Gera en Gerrit Busschbach uit Edam. De speelkaarten gaan mee.

Gera en Gerrit Busschbach uit Edam hadden gepland om naar Frankrijk te gaan. „Mijn nicht woont in de Morvan en het leek ons leuk met onze caravan in de buurt te verblijven. Met corona zagen we dit niet zitten.”

Ook Tsjechië, waar ze twee jaar geleden waren, vonden ze te onzeker. „Toen zei ik tegen Gerrit: ’Waarom zoeken we in Nederland niet een camping waar privé-sanitair is en waar onze hondjes mee mogen?’ Het leek hem ook een goed plan en zo kwamen we op Texel bij boerencamping Noorderwaard terecht. Er zijn maar vijftien plaatsen: prima voor ons, want wij houden niet van dat massale en er hoeft niet per se een zwembad te zijn. Wel zijn er veel dieren: koeien en kalfjes, schapen en geiten, konijnen en paarden. Ze bieden een ontbijt aan met streekproducten, dus van het eiland zelf, en je kunt ook lunchpakketten bestellen. Hier gaan we zeker gebruik van maken, lijkt me heerlijk.”

Meer nieuws uit Lifestyle

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.