Veel commentaar op mobiliteitsnota’s Leiderdorp

De Spanjaardsbrug wordt volgens plannen van de gemeente de ’fietspoort’ naar Leiderdorp.
© Foto Hielco Kuipers
Leiderdorp

De drie mobiliteitsnota’s die de gemeente Leiderdorp begin dit jaar presenteerde, hebben tot veel commentaar geleid. Er werden in anderhalve maand bijna zestig zienswijzen op ingediend. ’Een mooie opbrengst’, vindt de gemeente.

De door verkeerswethouder Willem Joosten (VVD) beloofde, uitgebreide inspraak ging door corona de mist in, tot ongenoegen van oppositie- én coalitiepartijen.

Om Leiderdorpers toch in de gelegenheid te stellen hun mening te geven over de nota’s over verkeerscirculatie, langzaam verkeer en openbaar vervoer, werden spreekuren gehouden, telefonisch en op het gemeentehuis. Meer dan twintig mensen maakten gebruik van die mogelijkheid.

Daarnaast werden bijna zestig zienswijzen ingediend. Veel daarvan gingen over de plannen met de Spanjaardsbrug, waar de gemeente de ’fietspoort’ van het dorp van wil maken, en over de ’knippen’ die Leiderdorp door middel van bussluizen wil aanbrengen in de Van Poelgeestlaan en de Heinsiuslaan.

Met het commentaar van de Leiderdorpers worden de drie nota’s deze zomer afgemaakt. In oktober besluit de gemeenteraad erover.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.