Meerdere voertuigen en rijbewijzen in beslag genomen bij verkeersovertredingen in Kaag en Braassem

Kaag en Braassem

De politie heeft afgelopen weekend meerdere rijbewijzen en voertuigen in beslag genomen in Kaag en Braassem.

Op vrijdag 24 juli werd een 32-jarige bestuurder uit Leimuiden staande gehouden toen hij veel harder reed dan de toegestane 30 kilometer per uur. Tijdens controle bleek hij al voor de derde keer zonder rijbewijs te rijden. Zijn auto is daarom in beslag genomen. De man heeft een proces verbaal gekregen.

Op de Hazeweg in Nieuwveen werd een 27-jarige man uit Nieuwveen aangehouden voor het rijden onder invloed van drugs. Deze bestuurder reed twee dagen eerder ook al onder invloed van drugs en moest zijn rijbewijs al eerder inleveren vanwege gevaarlijk rijgedrag. Zijn auto is in beslag genomen. De man zal zich binnenkort moeten verantwoorden voor de rechter.

Een 25-jarige bekende van de politie uit Alphen aan den Rijn bleek te rijden met een geschorst rijbewijs. De man moest zijn weg lopend vervolgen en zal binnenkort voor de rechter verschijnen.

Op het Westeinde In Roelofarendsveen reed een 17-jarige jongen uit diezelfde plaats onder invloed van alcohol op zijn scooter. Hij bleek twee keer de toegestane hoeveelheid gedronken te hebben. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Een 33-jarige bromfietser uit Leimuiderdijk weigerde dit weekend op de Alkemadelaan in Oude Wetering te stoppen voor de politie. Na een korte achtervolging werd de bestuurder klemgereden. Op het bureau blies de man 445 ug/l waar 220 ug/l de limiet is. De man kreeg een bekeuring voor het negeren van een stopteken en een proces-verbaal voor het rijden onder invloed.

Bij een snelheidscontrole op de N207 in Leimuiden moest een 53-jarige bestuurder uit Nieuwkoop zijn rijbewijs inleveren. De bestuurder reed 104 kilometer per uur waar 50 is toegestaan.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.