Equipo Voetbalreizen uit Leiden doneert driehonderd paar schoenen aan kinderen in Sierra Leone

Sander de Kramer van de Sunday Foundation (links) en Bart Roelofs van Equipo Voetbalreizen (rechts).© Foto Jesper Langbroek

Nico Schinkelshoek
Leiden

Het Leidse reisbureau Equipo Voetbalreizen doneert ruim driehonderd paar nieuwe schoenen aan de Sunday Foundation, een stichting die ’hulp biedt op de vergeten plekken op aarde’. De schoenen gaan naar een groep kinderen in het Afrikaanse Sierra Leone.

Equipo voetbalreizen doneert de schoenen in samenwerking met het Amerikaanse schoenenmerk Skechers. Met de schoenen kunnen de kinderen ’veilig door de jungle naar school lopen en worden hun voeten beschermd tegen giftige slangen.’

Ook willen Equipo Voetbalreizen en de Sunday Foundation een school bouwen in het land. „De beste locatie voor de school wordt nog onderzocht. Dat is vertraagd door het coronavirus. We financieren de school volledig”, zegt Jesper Langbroek van het reisbureau.

Sunday Foundation probeert de kinderen in het land een beter leven te bieden. Sierra Leone ging jarenlang gebukt onder een burgeroorlog. „We helpen zo de jonge kinderen die geen kans hebben om naar school te gaan en noodgedwongen in de diamantmijnen werken”, aldus Langbroek.

De schoenen liggen klaar in de haven van Hendrik-Ido-Ambacht. Het is vanwege het coronavirus nog onzeker wanneer ze worden verscheept.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.