Het is te druk op de stranden van Wassenaar en Katwijk; ’Kom niet meer naar het strand!’

Strandgangers genieten van het zomerse weer.© Foto Leidsch Dagblad

Nico Schinkelshoek
Katwijk

De zomerse temperatuur zorgt voor grote drukte op de stranden van Katwijk en Wassenaar. Er wordt een dringende oproep gedaan om niet meer naar het strand te gaan.

Al voor het middaguur was er geen parkeerplaats meer te vinden in Katwijk. Ook op de wegen naar de badplaats is het druk. „Kom niet meer naar Katwijk”, zegt de gemeente.

Ook in Wassenaar is het inmiddels te druk. De ingang bij de Klip is afgesloten voor fietsers en auto’s. „De gemeente doet een dringende oproep om niet naar het Wassenaarse strand te komen”, aldus de gemeente op Twitter.

Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Hollands Midden kunnen de kustgemeenten zelf maatregelen nemen wanneer de anderhalve meter niet langer gewaarborgd kan worden. „De gemeente zet dan in op ontmoedigen, maar kan in uiterste gevallen ook gebieden afsluiten als het te druk wordt.”

Vooralsnog zijn er in Katwijk geen problemen met het houden van de anderhalve meter.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.