Premium

Loeren bij de boeren: Afzet zoeken voor eigen producten

Jasper Roubos brengt een krat met uien voor de soep van Eveline.
© Foto Taco van der Eb

Het Leidsch Dagblad volgt een jaar lang vijf boeren uit de regio. De agrariërs vertellen over hun werk, hun passie, hun problemen en hun oplossingen. Elke week is er een verslag vanaf een van de agrarische terreinen. Vandaag voor de negende keer op bezoek bij Jasper Roubos van akkerbouwbedrijf Het Groene Hart waar campers gaan en komen en soep wordt gemaakt.

Maandagmorgen tien uur. Het wordt druk aan de keukentafel van Jasper en Eveline Roubos. Teun Salman, Tim Velthuis en vader Roubos komen koffie drinken. Ze waren al vroeg paraat om uien te oogsten maar een fikse regenbui gooide roet in het eten. „En dan wordt het later in de week ook nog snoeiheet en dan kun je geen uien oogsten want dan lopen ze zonneschade op. Dus gaan Teun en mijn vader aan de combine sleutelen waarmee we de wintertarwe binnenhalen. Tim gaat straks onkruid uit de bieten halen en ik duik de boeken in”, vertelt Jasper.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.