Grootse opknapbeurt van het Leidse Van der Werfpark begint na de zomer

© Foto Taco van der Eb
Leiden

De grootse opknapbeurt van het Leidse Van der Werfpark begint na de zomervakantie met de vervanging van de wandelpaden. De rest van het park volgt begin volgend jaar. Dat heeft de gemeente per mail laten weten aan Leidenaars die in 2017 hadden aangegeven graag op de hoogte te blijven van het plan. Eigenlijk zou de opknapbeurt namelijk twee jaar geleden al moeten beginnen. Het gemaakt ontwerp bleek toen echter te duur om te bekostigen naast de bouw van de ondergrondse garage op de Garenmarkt en het plein erbovenop, aldus de projectleider.

Sindsdien is het ontwerp goedkoper gemaakt, maar volgens de gemeente doet dat geen afbreuk aan de aanblik van het park. Bomen en groen worden opgeknapt, het beeld van burgemeester Van der Werff wordt vanaf de waterzijde beter zichtbaar en de toegangen tot het park worden uitnodigender, zo is de bedoeling.

De gemeente begint na de zomerschoolvakantie met de wandelpaden, want die zijn er slecht aan toe. De donkere asfaltpaden worden vervangen door een lichtere verharding met een volgens de gemeente ’meer parkachtige uitstraling’. De gemeente meldt verder dat het werk voor 3 oktober klaar is, zodat het park beschikbaar is voor eventuele evenementen tijdens Leidens Ontzet. Een standaard geruststellende vermelding voor werkzaamheden op traditionele feestplekken, maar in dit coronajaar vermoedelijk overbodig.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.