Waddinxvener die keel van zijn Leidse ex-vriendin dichtkneep veroordeeld voor zware mishandeling

Leiden

De Waddinxvener die twee weken geleden terechtstond voor het dichtknijpen van de keel van zijn Leidse ex-vriendin is vrijgesproken van een poging tot doodslag. Wel is hij door de Haagse rechtbank veroordeeld voor zware mishandeling tot een celstraf van 114 dagen, net zo lang als de tijd dat hij in voorarrest zat.

Volgens de rechtbank het bewijs voor een poging tot doodsalg Zo is er geen medisch letselverslag en is ook niet duidelijk geworden hoe lang de man de keel van het slachtoffer heeft dichtgedrukt en met welke kracht bij dat deed.

De rechtbank is wel van mening dat de man de keel van zijn ex zo lang heeft dichtgeknepen dat ze even wegraakte. Hij verklaarde zelf dat ze weer bijkwam toen hij haar ’een tikkie’ gaf. ,,Met zijn handelen heeft de verdachte op grove wijze inbreuk gemaakt op de onaantastbaarheid van het lichaam en de lichamelijke integriteit van de aangeefster en haar angst aangejaagd opnieuw mishandeld te worden. De rechtbank rekent het de verdachte zwaar aan dat de handeling plaatsvond in de nachtelijke uren in de woning van de aangeefster terwijl haar kind in de woning aanwezig was; dit is bij uitstek een plek waar zij zich veilig moest voelen.”

Daarnaast heeft de verdachte zich schuldig gemaakt aan een vernieling van een deurbel.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.