Leidse Filmclub doet Pim Perquin met erehaag uitgeleide bij begraafplaats Zijlpoort

© Foto Peter Franken
Leiden

De Leidse filmclub LSVL heeft donderdagmiddag zijn erelid Pim Perquin uitgeleide gedaan bij begraafplaats Zijlpoort. Daar kreeg de bekende Leidenaar die veel betekende voor de plaatselijke basketbalsport en filmwereld, zijn laatste rustplaats.

De 86-jarige Perquin overleed op 30 juli na een lang ziekbed. De filmclub had zijn oud-voorzitter, nestor en archivaris graag een groots afscheid gegund, want Perquin was een bekende en graag geziene Leidenaar. In verband met de coronamaatregelen van het RIVM echter, vond de uitvaart in besloten kring plaats. Wel konden de leden en donateurs van LSVL bij de begraafplaats hun genegenheid en respect tonen met een erehaag en het leggen van bloemen op de passerende rouwauto.

Behalve voor de filmclub speelde Perquin een belangrijke rol voor het Leidse basketbal. Hij stond in de jaren zeventig van de vorige eeuw aan de basis van de professionalisering daarvan toen hij besloot de club te gaan sponsoren met zijn bedrijf Perquin Import BV. Hij was medeverantwoordelijk voor de opkomst en het succes van BS Leiden, dat hem ook erelid maakte.

Begin dit jaar werd hij vanwege zijn inspanningen voor de stad eveneens benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.