Twee concerten in Den Haag en Alphen aan den Rijn met louter liedjes uit musicals

De vier Alphense musicaltalenten in het Parktheater.© Publiciteitsfoto

Theo de With
Alphen/Den Haag

Wie van musicals houdt, moet het vanwege de coronamaatregelen al een tijdje zonder stellen. In deze leemte wordt zondag voorzien met twee musicalconcerten: één in Den Haag en één in Alphen aan den Rijn.

In het Alphense Parktheater nemen vier jonge talenten het publiek om 16.00 uur mee op een reis langs het mooiste musicalrepertoire. Er komen liedjes voorbij uit bekende musicals als ’Les Misérables’ en ’Wicked’, maar ook mindere bekende pareltjes worden gezongen.

Van de vier artiesten heeft Suzanne de Heij de langste staat van dienst. De Alphense speelde onder meer in ’Mamma Mia’, ’Wicked’, ’Zorro’ en ’Sister Act’. Lianne Loos en Willard Bogaard zijn allebei recent afgestudeerd aan de afdeling musical van het Koninklijk Conservatorium in Brussel. De 21-jarige Martijn Smids begint na de zomer aan zijn laatste jaar van de opleiding muziektheater aan Hogeschool Fontys in Tilburg. Het viertal wordt aan de vleugel begeleid door Rosite van der Woude.

Ook in Den Haag hebben vier musicalartiesten hun favoriete repertoire gekozen om voor het voetlicht te brengen. Het initiatief komt van de 19-jarige Nathan Markuszower, die hiermee Nederlands jongste theaterproducent is. Er zijn zondag twee voorstellingen in het Zuiderpark openluchttheater: om 15.00 en 19.00 uur.

Een van de deelnemende artiesten is Nienke Latten uit Sassenheim. Tot de coronastop speelde zij Jasmine in de musical ’Aladdin’ in de Duitse stad Stuttgart. Zij krijgt zondag gezelschap van Esmee Dekker, Elindo Avastia en David van den Tempel. Billy Maluw treedt op als muzikaal leider.

Musicalconcerten, zondag 9 augustus, meer informatie en kaarten reserveren: www.parkvilla.nl en www.zuiderparktheater.nl.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.