Parkeerplaatsen in Noordwijk en Katwijk zijn vol

Annalaura Molducci
Katwijk/Noordwijk

De parkeerplaatsen in Katwijk en Noordwijk zijn vol. Dat laten de woordvoerders van beide gemeenten desgevraagd weten.

,,De parkeerplaatsen in Noordwijk waren vanmorgen om tien uur al vol”, zegt een gemeentewoordvoerder. ,,Je kunt je auto ook parkeren op het grote parkeerterrein aan de Van Berckelweg. Daarna word je gratis vervoerd met de shuttlebus naar het strand.”

De gemeente zegt niet dat de badplaats vol is en dat de strandliefhebbers thuis moeten blijven, zegt hij. ,,We zeggen wel: kom op de fiets of met de auto maar zet hem dan op het grote parkeerterrein neer.” De gemeente is op Twitter te volgen en plaatst daar berichten over de actuele stand van zaken.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Van Heemst: ,,We blijven de drukte vandaag goed monitoren en als er aanleiding voor is, dan nemen we maatregelen zoals bijvoorbeeld het instellen van eenrichtingsverkeer op bepaalde wegen.” Ook wordt volgens hem goed in de gaten gehouden of de anderhalve meter afstand wordt gehouden.

In Katwijk waren vrijdagochtend nog geen overvolle parkeerplaatsen, zei een woordvoerster. Rond 13.00 uur zitten de parkeerplaatsen alsnog helemaal vol.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.