Een heel klein beetje Flower Parade, ondanks tweede afgelasting op rij

Een van de drie versierde personenwagens die zaterdag in Rijnsburg, Katwijk en Noordwijk staan, als klein alternatief voor de Flower Parade.© Foto Emile van Aelst

Hielke Biemond
Rijnsburg

Liefhebbers van het Rijnsburgse bloemencorso kunnen daar ondanks de tweede afgelasting op rij zaterdag toch een heel klein beetje van genieten. De organisatie van de Flower Parade plaatst op de Noordwijkerweg in Rijnsburg en op de Boulevards van Katwijk en Noordwijk een personenauto met daarop fraaie, opgestoken bloemstukken.

Hoewel het natuurlijk niet te vergelijken is met de bonte, kleurige stoet die normaal gesproken door de straten zou trekken, wil de organisatie volgens woordvoerder Hans Oudwater op deze manier toch nog enigszins voor het corsogevoel zorgen. Omroep MAX versterkt dat door op vrijdag 14 augustus om 17.05 uur op NPO1 een compilatie uit te zenden van de edities 2016 tot en met 2019 - toen bloemengeluk nog heel gewoon was.

Het corsobestuur kreeg ook een versierde wagen aangeboden door Stichting Bloem en Zee, die in Noordwijk jaarlijks tijdens de Flower Parade het Bloemenfestival organiseert.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.