Premium

’Stresscoach’ over het nut van niksen: ’Volslagen onzin dat je druk moet zijn om succesvol te zijn. De Tour-winnaar fietst ook niet de hele dag’

© Foto Getty Images

Sittin’ on the dock of the bay. Watchin’ the tide roll away. Sittin’ on the dock of the bay. Wastin’ time. De Amerikaanse zanger Otis Redding wist het gevoel van lekker niks doen lyrisch te verwoorden. Dat zouden meer mensen moeten doen, gewoon een tijdje om je heen kijken en de tijd de tijd laten, aldus ’stresscoach’ Ruud Meulenberg. „Vervelen is goed voor je mentale balans.”

Vraag een buitenlander wat hij van Nederlanders vindt en hij zal zeggen dat onze agenda allesbepalend is. „Wij kijken altijd eerst in onze agenda voordat we een afspraak maken. En niet alleen werkgerelateerde afspraken, ook voor privéaangelegenheden met vrienden en familie wordt vaak eerst de agenda gecheckt. Het geeft aan hoe druk bezet we tegenwoordig zijn”, aldus Ruud Meulenberg. Als coach helpt hij mensen die kampen met stress- en burn-outklachten. Hij put daarbij onder meer uit eigen ervaring; hij was negentien jaar oud toen hij een burn-out kreeg. „Ik vond alles leuk en wilde maximaal presteren. Daardoor verloor ik mezelf en de regie over mijn leven.”

Meer nieuws uit Achtergrond

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.