Zoekactie naar vermiste zwemmer bij Katwijk aan Zee gestaakt [update]

© Flashlight Fotografie
© Archieffoto
1/5
Katwijk aan Zee

De reddingsdiensten hebben woensdagavond gezocht naar een vermiste zwemmer bij Katwijk aan Zee. De zoekactie werd om 21.00 uur gestaakt.

Een woordvoerder van de Kustwacht laat weten dat de zoektocht na uren is stilgelegd; er is niemand in het water aangetroffen, er is nog altijd niemand als vermist opgegeven en er zijn ook geen spullen op het strand aangetroffen.

Al snel na de vermissing werd de rode vlag gehesen; zwemmen is zee was vanaf dat moment niet meer toegestaan. De woordvoerder van de Kustwacht licht toe: ’We hebben iedereen uit het water gehaald en alle mensen gesproken die op dat moment op het strand aanwezig waren. Er zijn op het strand geen spullen achtergebleven. Ook heeft niemand zich bij ons gemeld over een mogelijk vermist persoon. Daarom is om 21.00 uur besloten de zoekactie te staken.’

De melding van een vermiste zwemmer kwam aan het begin van de avond bij de hulpdiensten binnen. Bij de zoekactie werden veel boten en twee helikopters ingezet. Ook werd er op het strand gezocht.

Bij de zoekactie waren reddingswerkers van de Koninklijke Nederlandse Reddings Maatschappij (KNRM) uit Katwijk, Noordwijk en Scheveningen betrokken, evenals de politie, ambulancedienst en helikopters van NHV Helicopters. De Kustwacht coördineerde de zoekactie.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.