Festivalorganisator Friendly Fire ontslaat bijna een derde van personeel vanwege coronacrisis

Amsterdam

Festivalorganisator Friendly Fire ontslaat tien van de 35 personeelsleden vanwege de coronacrisis. De organisator zit onder meer achter de festivals Best Kept Secret en Indian Summer in Langedijk.

Op muziekwebsite 3voor12 staat dat er volgens Friendly Fire te weinig zicht is op verbetering voor deze branche. Ook is de toekomst van de live muziekindustrie nog te onzeker. Friendly Fire-directeur Robert Swarts laat weten het bij dit statement te willen laten.

Veel festivalorganisatoren verkeren in zwaar weer door de coronacrisis. Zo heeft Mojo een derde van het personeel moeten laten gaan. Ook poppodia krijgen harde klappen. Zo verdwijnen er bij Paradiso zestig werkplekken en ontslaat het Haarlemse Patronaat 29 medewerkers.

De Vereniging Nederlandse Poppodia en Festivals (VNPF) vreest voor een enorme kaalslag in de muziekindustrie. Bij de zestig aangesloten poppodia is een tekort van 9,8 miljoen euro vastgesteld en verwacht wordt dat de podia met een omzetverlies van 125 miljoen euro te maken krijgen.

Meer nieuws uit Metropool

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.