Dansende verkeersregelaar klaart humeur van opgehouden automobilisten bij rotonde Haagsche Schouwbrug in Leiden [video]

Gertjan van Geen
Leiden

Hij wordt van alle kanten herkend en heeft het er maar druk mee. Berthony Jomba is sinds donderdag de beroemdste verkeersregelaar van Nederland.

Van alle kanten wordt hij herkend sinds het filmpje op sociale media en de website van Omroep West verscheen. Donderdagavond liet het presentatorduo van OP1, Sander Schimmelpenninck en Welmoed Sijtsma, de Dancing King zelfs zien in hun rubriek van grappige dingen in de media.

Salsa

In zijn hoofd hoort Jomba salsaklanken en veel Afrikaanse muziek. Goeie ritmes om ook de hete dagen door te komen. Jomba gebruikt het om alles in goede banen te leiden bij de rotonde naast de Haagsche Schouwbrug aan de kant van de Stevenshof.

Het lijkt wel of mensen ervoor omrijden. Er wordt getoeterd, gezwaaid en er worden heel veel opmerkingen gemaakt. Sommige automobilisten staan zelfs even stil om het tafereel gade te slaan. ,,Allemaal heel leuk’’, zegt Jomba, terwijl hij het verkeer regelt. ,,Ik krijg om de haverklap appjes van vrienden die me op Facebook en Instagram gezien hebben.’’

Churchillbrug

Het leven van een verkeersregelaar is niet altijd even leuk. Door de werkzaamheden aan de Churchillbrug wordt het verkeer omgeleid rond de stad en dat leidt tot fikse vertragingen. Dat leidt weer tot een niet al te best humeur bij de automobilisten die zich afreageren op de verkeersregelaars. Maar Jomba, die nota ben door de coronacrisis zijn cateringbedrijf moest sluiten, tovert een lach op de gezichten met zijn soepele heupwiegen. ,,En daar doe ik het allemaal voor. Het leven is soms al moeilijk genoeg.’’

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.