Interim-directeur aan de slag bij Alphens leerwerkbedrijf Rijnvicus

Mark Bouma (tweede links) tijdens werkbezoek in de makro. Rechts van hem Jetta Klijnsma.© archieffoto

1 / 2
Erna Straatsma
Alphen aan den Rijn

Het Alphense leerwerkbedrijf Rijnvicus krijgt eind augustus een interim-directeur: Mark Bouma. Op 31 augustus volgt hij Jan de Vries op.

Bouma werkte eerder bij diverse leerwerkbedrijven, waarvan bij twee bedrijven zo’n vijftien jaar als algemeen directeur. De afgelopen tijd was hij werkzaam als adviseur bij Werkkracht en de gemeente Overbetuwe.

,,Ik zet mij graag professioneel in voor mensen die om wat voor reden dan ook steun nodig hebben bij het vinden of behouden van hun plek op de arbeidsmarkt’’, zegt Bouma. ,,Dit is de rode draad in mijn loopbaan. Dat doe ik met passie en betrokkenheid, maar ook met humor en plezier. Ik ben er van overtuigd dat leerwerkbedrijven op dit moment een uitstekend middel zijn om mensen die daarbij wat hulp nodig hebben aan werk te helpen. Ik ben blij dat ik de komende tijd bij Rijnvicus daar mijn bijdrage aan mag leveren.”

Functieprofiel

De aanstelling van een interim-directeur benut de gemeente Alphen aan den Rijn om te kijken ’wat de volgende logische stap is’ voor Rijnvicus. Dat moet ook leiden tot een nieuw functieprofiel voor een geschikte directeur. De planning is dat de nieuwe vaste directeur in het eerste kwartaal van 2021 aan de slag gaat. In de tussentijd leidt Bouma het bedrijf.

Jan de Vries moest Rijnvicus twee jaar geleden uit een financieel dal trekken. De Sociale Werkvoorziening Alphen (SWA) werd omgevormd tot gemeentelijk leerwerkbedrijf Rijnvicus, dat ook voor Nieuwkoop en Kaag en Braassem werkt. Tal van nieuwe activiteiten ontplooide het bedrijf aan de Distributieweg, zoals een barista-opleiding en de overname van fietsenstallingen in het stadshart van Alphen.

De Vries gaat per 1 september aan de slag als directeur van de Katwijkse/Lissese zorginstelling DSV.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.