Exploitanten zien af van kermis in Noordwijkerhout

© Archieffoto

Peter van der Hulst
Noordwijkerhout

Pogingen om dit jaar in Noordwijkerhout alsnog een kermis te houden zijn op niets uitgelopen. De kermisexploitanten hebben de aanvraag voor een vergunning ingetrokken, omdat niet kan worden voldaan aan de coronaregels en het daardoor niet mogelijk is ’om er een leuke en rendabele kermis’ van te maken, meldt de Oranjevereniging Noordwijkerhout op haar website.

Aanvankelijk had de Oranjevereniging eerder al een streep door de kermis gezet vanwege alle maatregelen die genomen moesten worden om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Na de door het kabinet aangekondigde versoepelingen, waarbij kermissen vanaf 1 juli weer mochten draaien, is er contact gezocht met de exploitanten om alsnog te onderzoeken of de attracties op De Brink konden worden opgebouwd. Er werd dan ook een vergunning bij de gemeente Noordwijk aangevraagd, maar uiteindelijk zien de exploitanten daar toch vanaf. Wel komt er op 8, 9 en 10 september een oliebollenkraam op De Brink te staan.

Digitaal

Daarmee krijgt de feestweek van Noordwijkerhout een heel ander karakter. „De Oranjevereniging Noordwijkerhout heeft veel onderzoek gedaan naar de haalbaarheid van de Oranjefeesten in 2020. Het bijeenbrengen van grote groepen mensen met het risico dat zij besmet raken met het coronavirus kunnen en willen wij niet nemen. Helemaal niets doen is geen optie, de Oranjevereniging gaat daarom digitaal.”

Zo verzorgt Bollenstreek Omroep drie dagen lang uitzendingen over festiviteiten die op afstand te volgen zijn. Zo zijn er impressies te zien van de baggerloop, het golftoernooi en zijn er gesprekken met tonknuppelaars en wordt op 10 september afgesloten met een virtueel vuurwerk.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.