Mart Hoogkamer brengt zijn internethit ’Unchained melody’ toch uit op single

Beelden uit het bewuste filmpje van Mart Hoogkamer.

Theo de With
Leiden

Het was onvermijdelijk na ruim 27 miljoen keer op Facebook te zijn bekeken. Mart Hoogkamer heeft ‘Unchained melody’ nu ook in de studio opgenomen en als single uitgebracht.

De zegetocht van de Leidse volkszanger begon vorig weekend. Samen met drie neven genoot hij van een korte vakantie in het Spaanse La Carihuela. In een dolle bui zong Mart Hoogkamer met zijn knieën in het zand een aantal liedjes. Een van de neven filmde zijn uitvoering van ‘Unchained melody’ van The Righteous Brothers.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Mart stuurde het filmpje door naar zijn manager, die het vervolgens op Facebook plaatste. Daar werd het binnen afzienbare tijd een joekel van een hit. Na een dag was het filmpje al anderhalf miljoen keer bekeken en inmiddels gaat de teller richting 30 miljoen. Hij kreeg tot zijn grote verbazing positieve reacties uit binnen- en buitenland. Met deze cover bereikte de Leidenaar een heel ander publiek dan gewoonlijk met zijn Nederlandstalige repertoire.

Studio

Hoewel hij zelf helemaal niet zo tevreden was over zijn uitvoering (’ik spreek helemaal geen Engels’) kon hij de massale belangstelling niet negeren. Daarom is hij afgelopen weekend de studio ingedoken om een singleversie van ’Unchained melody’ op te nemen. Het liedje kan meteen via kanalen als Spotify en iTunes beluisterd worden.

De meningen over de studioversie zijn verdeeld onder zijn volgers. ’Niet rot bedoeld, maar ik vond de strandversie mooier zonder al die galm’, schrijft de één. Een ander reageert: ’Op het strand was zo echt, zo spontaan, dat ik die wel wat leuker vond’. Andere volgers zijn nog steeds lovend over zijn uitvoering en raden Hoogkamer aan om vooral vaker in het Engels te zingen. Vorige week zei de zanger in deze krant al dat er zeker een tweede Engels liedje volgt. Hij suggereerde iets van Elvis Presley, Tom Jones of Engelbert Humperdinck.

In de iTunes Top 100 staat ’Unchained melody’ van Mart Hoogkamer inmiddels op nummer één. Hij laat grote namen als Harry Styles en Black Eyed Peas achter zich. In het kielzog was deze cover is ook zijn nummer ’Jij bent gemaakt voor mij’ de top 10 binnengestormd.

Lees ook: Leidse volkszanger Mart Hoogkamer zingt in het Engels en scoort dikke hit op internet [video]

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.