Moordverdachte wil onderzoek naar handafdruk in nek ex-vrouw

Annalaura Molducci
Ter Aar

I.D. (46) uit Nieuwkoop die ervan wordt verdacht zijn vrouw te hebben gewurgd op 30 mei dit jaar in Ter Aar, wil dat er een onderzoek komt naar zijn handafdruk in haar hals.

Dat zei zijn advocaat maandag in de rechtbank in Den Haag waar een pro formazitting diende. ,,Meneer ontkent heel stellig en zegt dat er een derde in het spel is. Zijn handafdruk zou niet passen bij de wurgplekken die zijn aangetroffen”, zei de advocaat die daar zelf geen onderzoek naar had gedaan. De man en vrouw, die af en aan samenwoonden, hebben drie zeer jonge dochters.

Volgens de officier van justitie loopt het politieonderzoek nog volop. In het onderzoek dat de schouwarts deed, is volgens haar niet heel duidelijk een handafdruk te zien. ,,Maar dat vinden we nooit bij wurging. We kijken ook altijd naar dna-sporen in de nek.”

Egypte

Ook dat onderzoek is nog niet afgerond. Verder moeten nog een paar getuigen worden verhoord door de politie die iets kunnen zeggen over de man en vrouw. Maar die moeten uit Egypte naar Nederland komen om door de politie te worden verhoord.

Volgens de advocaat van de verdachte gaat het slecht met haar cliënt. Ze wil dat hij op voorwaarden vrij komt. ,,Hij zit tussen criminelen en voelt zich daar niet thuis. Hij wil graag worden opgenomen vanwege een verslaving aan zware pijnstiller Tramadol. Dan moet hij ook nog worden onderzocht door het Pieter Baan Centrum, maar de wachttijd daarvoor is 22 weken. Daar schrik ik van.”

Vrijlating

Volgens de rechtbank is het vrij ongebruikelijk dat een advocaat om vrijlating vraagt omdat er op het levensdelict twaalf jaar staat. ,,Wil er iemand worden vrijgelaten dan moet er wel sprake zijn van een zeer uitzonderlijke situatie en dat is hier niet het geval.”

In verband met een stroomstoring was het niet mogelijk om contact te krijgen met de verdachte die in Scheveningen zit. Zijn advocaat zou hem ’s avonds bellen. De volgende zitting is over drie maanden. Ook dan zal dat niet inhoudelijk zijn.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.