Nieuwkoopse wethouder Wolters legt per direct functie neer: ’Het zat haar de afgelopen periode niet mee’

Bernadette Wolters
© foto gemeente Nieuwkoop
Nieuwkoop

Wethouder Bernadette Wolters van Nieuwkoop is per direct opgestapt. Haar gezondheid laat het niet toe de functie nog langer te kunnen vervullen, zo laten de gemeente en haar fractie Natuurlijk Nieuwkoop weten.

De in Hazerswoude-Rijndijk wonende Wolters is een bekende in de regio. Tussen 2002 en 2008 was ze raadslid voor de PvdA in de toenmalige gemeente Rijnwoude. In 2013, het jaar voor de fusie met Alphen, was ze er wethouder. Bij de gemeenteraadsverkiezingen van twee jaar geleden was ze lijsttrekker voor de PvdA in Alphen aan den Rijn. Toen ze door buurgemeente Nieuwkoop werd benaderd voor een wethoudersfunctie, maakte ze de overstap.

Voordat ze naar Nieuwkoop ging werkte Wolters als beleidsmedewerkster bij de gemeente Leiden in het maatschappelijk domein en voor de regio als bestuursadviseur Openbare Gezondheidszorg.

,,Helaas zat het de afgelopen periode niet mee’’, laat haar partij Natuurlijk Nieuwkoop weten. ,,Door ongelukkig toeval en vervelende pech is haar gezondheid spelbreker geworden. Het wethouderschap is een stevige en verantwoordelijke functie, die veel tijd en grote inzet vraagt, waarvoor een goede conditie en gezondheid voorwaarde is. Bernadette heeft aangegeven hier nu niet aan te voldoen en op korte termijn terug te willen treden. Wij betreuren maar respecteren dit - vooral ook voor haarzelf - bijzonder moeilijke besluit.’’ Wolters is niet bereikbaar voor een toelichting.

Wolters wordt opgevolgd door raadslid Berry Dors. De pensionado is sinds 1986 actief in het raadswerk van Nieuwkoop en was voor de herindeling in 2007 enige tijd wethouder.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.