Schildersfestival Noordwijk in aangepaste vorm door

Komende maand gaan de kunstschilders in Noordwijk weer aan de slag.
© Archieffoto Johan Westra
Noordwijk

Het Schildersfestival in Noordwijk gaat dit jaar in aangepaste vorm gewoon door. Van 8 tot en met 11 september zetten kunstenaars op verschillende plekken in de gemeente hun ezel weer neer.

Vanwege het coronavirus zijn er wel de nodige beperkingen. Zo is er dit jaar geen tentoonstellingstent op het strand waar bezoekers vrijelijk de schilderijen kunnen aanschouwen. De werken worden dit jaar in Museum Noordwijk aan het Jan Kroonsplein getoond. Dan gaat het om kleine schilderijen, de grote doeken worden voorafgaand aan het festival van 2021 alsnog in de tent opgehangen.

De grote prijs die aan het festival is verbonden, de Talens Painting Award, wordt deze editie niet uitgereikt. Wel wordt er een schilder gekozen die volgend jaar een solotentoonstelling in Noordwijk krijgt. De schilderijen van het festival zijn tijdens het festival wel dagelijks online te bezichtigen.

Op 5, 6 en 7 september hangen in Museum Noordwijk doeken van Corina Weiner. Om die te kunnen zien is reserveren noodzakelijk. Datzelfde geldt voor de pop-up-verkooptentoonstelling (van 8 tot en met 13 september) tijdens het festival.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.