Beschilderde reuzenbollen komen voor ’adoptie’ aan in Warmond

Ed Olivier
Warmond

Ze zijn niet te koop, de reuzenbollen van de Stichting Gildemeesters Bollenstreek, maar ze kunnen wel worden geadopteerd. Jan van Vliet, onvermoeibaar actief om de beschilderde bollen aan de man te brengen, heeft er al dertig ondergebracht bij bedrijven en instellingen in de Duin- en Bollenstreek.

Als je het hem vraagt ligt er straks een lint van 80 beschilderde bollen in de regio, waar toeristen en dagjesmensen een fietstochtje langs kunnen maken. De reuzenbollen worden beschilderd door kunstenaars uit de regio.

Ter promotie ging het zaterdag van Lisse over de Ringvaart en de Kaag naar Warmond, waar de door Nicoline Heemskerk beschilderde reuzenbol met als thema Jan Steen een plaats krijgt in het centrum. Onderweg kregen de Gildemeesters leuke reacties. ,,We leven nu eenmaal in een rottijd, maar hier wordt iedereen wel even vrolijk van”, zegt Van Vliet. Op dit moment lopen vergunningaanvragen voor tien reuzenbollen. De Gildemeesters hopen die tien bollen volgende maand al te kunnen plaatsen.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.