Chaos blijft uit bij afgesloten Korevaarstraat in Leiden, maar de Churchillbrug blijft voor problemen zorgen voor auto’s en campers met een D erop

Pendelbusje bij de afgesloten Korevaarstraat.

Pendelbusje bij de afgesloten Korevaarstraat.© Foto Hielco Kuipers

Loman Leefmans
Leiden

Een verkeerschaos bleef uit, afgelopen weekeinde in de zuidelijke Leidse binnenstad. Door de weekeindeafsluiting van de Korevaarstraat reden vooral auto’s met buitenlandse nummerplaten zichzelf regelmatig vast op het plein aan het einde van de Breestraat. Maar dat zorgde niet voor meer ongemak dan op een gemiddelde zaterdag of zondag. Ook het verkeerspleintje naast de Jan van Houtbrug moest veel verkeer verwerken, maar kon dat aan.

Het betrof de middelste van drie weekenden waarin het middelste deel van de Korevaarstraat wordt afgezet en opgeknapt, tussen Levendaal en Kaardesteeg.

Er wordt een middelberm aangelegd en nieuw asfalt uitgesmeerd. Komend weekeinde wordt daar de laatste hand aan gelegd. Door de klus konden er geen lijnbussen komen, en ook niet verderop door de Breestraat. Daarom werden kleine pendelbusjes ingezet.

Drie kilometer verderop zorgde de versperde doorgang bij de Churchillbrug eerder deze zomer wel voor chaotische verkeerstaferelen in de omliggende wijken.

Extra borden en verkeersregelaars moesten sindsdien de pijn verzachten, maar in de afgelopen dagen zijn het ook daar toeristen die de aanwijzingen niet begrijpen en er zich in de fuik klem rijden. Vooral nummerborden met een ’D’ erop, meldt een buurtbewoner.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.