Leiden ontvangt tien miljoen voor woningbouwprojecten, ’en dat is goed nieuws’

Het meest recente bouwproject bij de Lammenschansweg: Hof 36.

Het meest recente bouwproject bij de Lammenschansweg: Hof 36.© Archiefafbeelding

Loman Leefmans
Leiden/Den Haag

Leiden krijgt tien miljoen euro van het Rijk om woningbouw ’aan te jagen’ op het Werninkterrein en langs de Lammenschansstrip. ,,Ontzettend goed nieuws voor Leiden’’, meldt bouwwethouder Fleur Spijker (D66).

Het ministerie van Binnenlandse Zaken maakte bekend welke steden geld krijgen om woningbouw te versnellen. Leiden had daarvoor twee projecten aangedragen; het Werninkterrein langs het spoor achter het Morskwartier en de Lammenschansstrip langs de Lammenschansweg. Dat is de plek waar nu nog een reeks grootwinkelbedrijven naast elkaar liggen.

Volgens Spijker zijn beide projecten, die in totaal 2300 nieuwe woningen opleveren, nu versneld uit te voeren. ,,Dat is ook hard nodig’’, meent Spijker. ,,We hebben een flinke woningbouwopgave en moeten dus blijven bouwen; koop en huur en voor alle doelgroepen.’’

Het Rijk stelt aan de bijdrage drie voorwaarden. De bouw van huizen en appartementen moet sneller gebeuren dan was gepland, en er moeten meer en meer betaalbare woningen komen dan voorzien.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.