Kermis Alphen aan den Rijn eerder dicht omdat jongeren ’met elkaar op de vuist wilden’

Alphen aan den Rijn

De politie heeft de kermis in het centrum van Alphen aan den Rijn maandagavond stilgelegd uit vrees voor vechtpartijen tussen groepen jongeren.

De politie kreeg maandagavond laat een tip binnen dat er twee jeugdgroepen van plan waren om naar Alphen af te reizen en aldaar op de kermis met elkaar op de vuist te gaan.

Met meerdere eenheden nam de politie vervolgens poolshoogte op het kermisterrein achter winkelcentrum Aarhof. In overleg met de kermisorganisatie is vervolgens besloten de kermis een half uur eerder gaan gepland, om half tien, te sluiten. Niemand is aangehouden.

Extra toezicht

De komende avonden houdt de politie extra toezicht op de kermis, die tot en met woensdagavond 16 september open is. ’Er zal zichtbaar en onzichtbaar, meer politie op de been zijn.’ Om toezicht te houden op het naleven van alle coronarestricties zijn er ook veel gemeentelijke toezichthouders op het en rond het kermisterrein.

Maandagavond was er ook een incident op de kermis op het Haagse Malieveld. Daar loste de politie een waarschuwingsschot en werden zes personen aangehouden. De politie spreekt over mogelijke aanwezigheid van een vuurwapen. Na het voorval ging de kermis wel gewoon door.

Onder de zes arrestanten bevonden zich een 15- en vijf 16-jarige Hagenaars. Bij de aanhouding werd geen vuurwapen aangetroffen. De politie vermoedt dat iemand met het vuurwapen is ontkomen aan arrestatie en doet daar nog nader onderzoek naar. Alle verdachten zijn inmiddels weer op vrije voeten.

Sociale media

Om op het spoor te komen van mogelijke vechtpartijen rechercheert de politie actief op sociale media. ’Wanneer er signalen zijn dat men van plan is elkaar te treffen, worden deze zorgvuldig geanalyseerd en beoordeeld’, meldt de politie in een persbericht. ’Waar nodig worden zichtbaar en/of onzichtbaar maatregelen getroffen’.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.