Franse topsprinter Christophe Lemaitre maakt zijn opwachting bij de strijd om de Gouden Spike op de atletiekbaan in Leiden [video]

© Foto AFP
Leiden

De Franse topsprinter Christophe Lemaitre is zaterdag een van de blikvangers bij de 49ste editie van de Gouden Spike. In 2006 veroverde hij op de Olympische Spelen brons op de 200 meter.

De organisatie heeft ondanks de coronabeperkingen een sterk deelnemersveld kunnen samenstellen. Speerwerpster Lisanne Schol verbeterde bij de editie van vorig jaar het Nederlands record naar 60.92 meter, wat haar de Gouden Spike opleverde. Ook komend weekeinde is Schol van de partij.

De strijd op de tien kilometer belooft genoeg spanning. Zowel voor de mannen als de vrouwen staat de nationale titel op het spel. Bij de mannen is Mike Foppen de favoriet. Hij zal moeten afrekenen met onder andere Frank Futselaar en Stan Niesten.

Leidenaar Noah Schutte moet door een voetblessure verstek laten gaan. Bij de vrouwen zijn Jasmijn Lau, Bo Ummels en Diane van Es de voornaamste podiumkandidaten.

Op last van de gemeente is publiek niet welkom op de baan van Leiden Atletiek. Via livestreams kunnen de diverse nummers worden gevolgd.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.