’Stijging van aantal klanten voedselbank in Noordwijk niet door coronavirus’

© Archieffoto
Noordwijk

De voedselbank van Noordwijk denkt niet dat de toename van 75 procent in het aantal klanten komt door de coronacrisis. Dat stelt secretaris Joke van Zuylen.

Zij vermoedt dat Noordwijkers die door de crisis in de problemen komen op dit moment nog vooral interen op hun spaargeld en zich nog niet hoeven aanmelden voor hulp. Waar de stijging dan wel door komt, kan Van Zuylen niet aangeven. Het aantal gezinnen dat hulp krijgt schommelt wel vaker, stelt ze. De stijgingen door de coronacrisis zijn volgens haar vooral terug te zien bij voedselbanken in steden zoals Leiden.

Die Noordwijkse lezing wijkt af van een persbericht dat door de landelijke koepel van voedselbanken naar buiten werd gebracht. Daarin staat dat het waarschijnlijk is dat de stijging van aanvragen bij voedselbanken komt door het coronavirus.

Wethouder Dennis Salman van de gemeente Noordwijk reageert verbaasd op de stijging. ,,Die was bij mij nog niet bekend. Ik ga binnenkort om de tafel zitten met de voedselbank om het nieuwe armoedebeleid van de gemeente met hen af te stemmen, waar we op dit moment aan werken.’’

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.