Dafne Schippers van start op 100 meter bij Gouden Spike Leiden [video]

Dafne Schippers.
© ANP
LEIDEN

Dafne Schippers loopt zaterdag de 100 meter op de Gouden Spike in Leiden. De organisatie van het atletiekevenement in Zuid-Holland bevestigt de deelname van de tweevoudig wereldkampioene op de 200 meter.

Schippers is volgens de organisatie voldoende hersteld van een rugblessure om te kunnen starten in Leiden. De 100 meter wordt gelopen om 18.06 uur.

De atlete deed afgelopen donderdag ook al mee aan de 100 meter op de Wageningse Track Meeting. "Er is een zakelijk belang waar je rekening mee moet houden", liet haar manager Derek Schippers in de Volkskrant weten. Schippers zou volgens de krant het risico lopen dat ze gekort wordt door haar sponsor omdat ze te weinig wedstrijden heeft gelopen dit seizoen.

Lees ook: Franse topsprinter Christophe Lemaitre maakt zijn opwachting bij de strijd om de Gouden Spike op de atletiekbaan in Leiden [video]

Lees ook: De Gouden Spike vormt voor Nederlands kampioene Andrea Bouma het sluitstuk van een prachtig seizoen: ’Ik deed te veel krachttraining en was mijzelf aan het oppompen’

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.