Rijnsburgse Boys buit overtalsituatie niet uit en speelt gelijk tegen Excelsior Maassluis

Joris Zandbergen
Maassluis

Rijnsburgse Boys is op bezoek bij Excelsior Maassluis in gebreke gebleven, volgens trainer Henk Wisman.

De ervaren oefenmeester baalde van het feit dat zijn ploeg in overtal niet de volle winst had binnen weten te halen. Bijna een half uur speelde de thuisclub met tien man na een rode kaart voor Vincent van den Berg, die de doorgebroken Jeroen Spruijt had neergehaald.

,,Je moet in staat zijn hen dan stuk te spelen’’, zei Wisman. ,,Ik had wel verwacht dat we nog tot scoren zouden komen.’’

De Rijnsburgers kenden enkele goede fases in het duel, maar daarop kon ook de thuisclub bogen. Excelsior Maassluis was de eerste die toesloeg, via Marius van Mil.

Zeven minuten later tekende Bram de Bruin voor de gelijkmaker. Kort na rust was het Dani van der Moot die Rijnsburgse Boys op 1-2 zette. Van Mil liet de bezoekers echter niet lang nagenieten, want slechts twee minuten later was het weer gelijk.

Excelsior raakte uit een vrije trap de paal. In de Rijnsburgse tegenaanval werd Spruijt getorpedeerd door Van den Berg, die uit het veld werd gestuurd. De overtalsituatie werd echter niet uitgebuit. De bezoekers kregen kansen, maar ook de thuisclub bleef gevaarlijk. Doelpunten vielen er niet meer, waardoor eigenlijk beide partijen met een ontevreden gevoel achterbleven.

Waar Wisman teleurgesteld was dat zijn team niet de winst had meegenomen, daar is de trainer wel tevreden over de ontwikkeling van zijn ploeg. ,,Het gaat tot nog toe volgens mijn verwachting en dat telt. De voorbereiding zegt niets, er is nog nooit een ploeg in de voorbereiding kampioen geworden. Ik heb er de KNVB nog over gebeld’’, sprak de trainer droogjes. ,,We hebben aardig wat mutaties ondergaan, en ik kom dan ook tot realistische doelstellingen. In het linkerrijtje komen en dan kijken hoe hoog we komen.’’

Excelsior Maassluis-Rijnsburgse Boys 2-2

31. Van Mil 1-0, 38. De Bruin 1-1, 50. Van der Moot 1-2, 52. Van Mil 2-2. Rode kaart: 64. Van den Berg (Excelsior Maassluis).

voetbal tweede divisie

Excelsior M.Rijnsburgse B.2-2

31. Van Mil 1-0, 38. De Bruin 1-1, 50. Van der Moot 1-2, 52. Van Mil 2-2. Rode kaart: 64. Van den Berg (Excelsior Maassluis).

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.