Escape Room Voorschoten failliet door coronacrisis

De escape room in de Groene Kikker in Voorschoten is failliet.

De escape room in de Groene Kikker in Voorschoten is failliet.

Marieta Kroft
Voorschoten

Amper tien maanden na de opening is de escape room in Voorschoten alweer dicht. De rechtbank sprak deze week het faillissement uit.

Het bedrijf Puzzle & Escapegames Voorschoten vestigde zich eind november in De Groene Kikker, het voormalige clubhuis van de Protestantse Gemeente Voorschoten. In januari konden de eerste bezoekers er terecht.

Tot de lockdown in maart begon, liep het goed, zegt curator Wouter Vlasveld. ,,Van maart tot juli moesten ze dicht. In juli opende de escaperoom wel weer, maar het was niet druk meer. Je zag nog gezinnen, maar vriendengroepen bleven als gevolg van de coronacrisis weg. Gevolg was dat de vaste lasten niet meer konden worden betaald.’’

Waarom steunmaatregelen van het rijk het bedrijf niet op de been konden houden, weet hij nog niet. ,,Dat onderzoek ik nog. Daarvoor is het faillissement nog te vers.’’

Een escape room is een ruimte waar groepjes van twee tot zeven personen door middel van het oplossen van raadsels, puzzels en voorwerpen uit moeten zien te ontsnappen. De oprichters hadden een spel bedacht dat ’De verdwenen journalist’ heette. Volgens de curator is dit spel nog lang niet uitgespeeld. Hij gaat daarom uit van een doorstart. ,,Ik ga mij daar hard voor maken. De doorstart kan op dezelfde locatie, maar het kan ook dat er een koper komt die de spullen meeneemt naar een andere locatie.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.