Tentoonstelling ’Van Onschatbare Waarde’ ter ere van 200 jaar Naturalis koninklijk geopend

Koning Willem-Alexander met de uitgestorven Kaapse Leeuw© ANP

Sara Kalkdijk
Leiden

Ter ere van het 200-jarig bestaan van Naturalis opende koning Willem-Alexander, wiens voorvader Willem I aan de wieg stond van het natuurhistorisch museum, de jubileumtentoonstelling ’Van Onschatbare Waarde’. Te zien zijn 25 stukken uit de ruim 42 miljoen stukken die liggen opgeslagen in de collectietoren.

In de Schatkamer, waar de stukken zich bevinden, is onder andere een opgezette orang-oetan te zien. Als hij niet achter glas stond, had hij makkelijk voor levend door kunnen gaan. Ook een samengesteld skelet van een dodo, het ei van een Olifantenvogel en de Galapagosvinken van Darwin zijn er te bewonderen. Behalve dieren zijn er ook verschillende, zorgvuldig bewaarde planten en insecten te vinden.

Bij de tentoongestelde dieren, mineralen en planten is een fotoserie te zien. De foto’s, gemaakt door Raymond Rutting, tonen Bijzondere Nederlanders die elk met een stuk uit de immense collectie zijn gefotografeerd. Met behulp van een video op twee tv’tjes elk aan een kant van de zaal, vertellen de Bijzondere Nederlanders over het dier dat ze hebben gekozen.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.