Padua verkoopt Via Antiqua aan Topaz en wil zich concentreren op bouw nieuwe huizen

© Archieffoto ANP

Peter van der Hulst
Noordwijkerhout

Woningstichting Sint Antonius van Padua heeft per 1 oktober woonzorg- en gezondheidscentrum Via Antiqua in Noordwijkerhout verkocht aan zorgaanbieder Topaz.

Padua heeft in de afgelopen periode onderzocht hoe behoud en beheer van Via Antiqua het beste kan gebeuren. Daarop heeft de directie van de woningstichting de conclusie getrokken dat verkoop de beste optie is.

Naar een koper hoefde Padua niet lang te zoeken. Topaz is namelijk al hoofdhuurder van het woonzorgcentrum. Merlien Welzijn, bestuurder bij de woningstichting omschrijft Topaz als ’een uitstekende aanbieder van zorg’.

Door de verkoop krijgt Padua armslag voor belangrijke taak. Welzijn: ,,Wij kunnen ons dan concentreren op een fors opgave waarbij wij in de komende tien jaar zevenhonderd woningen willen bouwen en al onze woningen CO2-neutraal maken.’’ Welk bedrag met de verkoop was gemoeid, is niet bekendgemaakt.

Via Antiqua bestaat naast een gezondheidscentrum met dertien bedrijfseenheden uit een woonzorgcentrum met 74 kamers, zes huurwoningen in de vrije sector en een parkeergarage. Edwin Kalbfleisch benadrukt dat met de aankoop ’de continuïteit van langdurige zorg’ in de gemeente wordt gewaarborgd.

,,Voor de huidige, maar ook toekomstige bewoners vinden we het belangrijk dat zij hun leven voort kunnen zetten in een vertrouwde omgeving, dichtbij hun dierbaren’’, aldus Kalbfleisch. ,,De combinatie van het woonzorgcentrum met het gezondheidscentrum, zorgt daarnaast voor een gezellige reuring in het gebouw.’’

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.