Spits Thom Wijnalda neemt Voorschoten ’97 aan de hand in doelpuntenfestijn op Adegeest

Thom Wijnalda.© Foto Taco van der Eb

Voorschoten

Op sportpark Adegeest vielen maar liefst negen doelpunten te noteren. Voorschoten ’97 trok met 5-4 aan het langste eind tegen Honselersdijk, de ploeg van ex-Voorschotenaar André Lourens.

De thuisploeg kwam al vroeg in de wedstrijd op 2-0 door twee keer Thom Wijnalda. ,,Daarna heb ik het slechtste voetbal van mijn ploeg gezien onder mijn leiding en de 2-3 bij rust was niet eens onbegrijpelijk”, zo analyseerde Theo Ducaneaux.

Na de pauze toonde de thuisploeg veerkracht, hoewel het in defensief opzicht ’ongewoon pover’ bleef, volgens de Voorschotense trainer. De 3-3 kwam op naam van Benjamin Bemer, die daarvoor Wijnalda mocht bedanken. Jimmy van der Krogt tekende voor een hernieuwde voorsprong, maar nu rechtten de gasten de rug. De winnende treffer kwam alsnog op naam van wederom Wijnalda op aangeven van invaller Melle Rekvelt.

Ducaneaux: ,,Dit was duidelijk de wedstrijd van de centrumspitsen. Mijn ploeg kreeg geen vat op hun puntspeler en Thom heeft Honselersdijk pijn gedaan. Al met al een middag waarin veel is gebeurd.”

Zijn voorganger Lourens: ,,Het kon alle kanten op. 7-6 of 6-7 zat er ook in. Het is knap dat we het sterke Voorschoten ’97 zo lastig hebben gemaakt, maar uiteindelijk kopen we er niets voor. Doodzonde dat dit duel zonder publiek is gespeeld.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.