Verkeerschaos door afgesloten brug dit keer duidelijk vooraf aangekondigd

De aankondiging van het ontij.
© Foto Leidsch Dagblad
Leiden/Leiderdorp

Nog achttien dagen en dan breekt opnieuw een verkeerschaos aan in Leiden, ditmaal in het grensgebied met Leiderdorp.

De Stierenbrug tussen Persant Snoepweg en Hoge Rijndijk wordt voor de derde keer in twee jaar tijd gesloten wegens werkzaamheden.

Afgelopen zomer ontstonden dagelijks forse files in de stad door de afsluiting van de Churchillbrug in Zuidwest, en het geringe aantal wegwijzers en verkeersregelaars dat Leiden daar aanvankelijk voor nodig achtte.

Nu is een andere druk bereden brug aan de beurt. Eerst nog alleen in het weekeinde van 24 en 25 oktober, maar vanaf 23 november wordt tien weken lang aan de Stierenbrug gesleuteld. In die periode worden de technische installatie en de aandrijving vernieuwd. Het wegverkeer kan doorrijden, de scheepvaart wordt wel gestremd.

Vorig jaar zomer bleef de brug wekenlang dicht voor onderhoud van het brugdek. Het opknappen van de Stierenbrug zou begin dit jaar worden afgemaakt, maar de provincie was ontevreden over het werk van de aannemer en blies de klus af. Na maanden van onderhandelingen met de aannemer werd besloten dat het werk in oktober van dit jaar zou worden afgemaakt.

De provincie Zuid-Holland is eigenaar en beheerder van de meeste grote bruggen rond Leiden, en heeft ook vorige week het matrixbord neergezet dat de inwoners waarschuwt. Begin volgend jaar kan wordt de brug ook nog twee weekeinden voor wegverkeer afgesloten.

De omleidingsroute voert eind dit jaar onder meer via rijksweg A4. Lijnbussen rijden over de Splinterlaan, fietsers wordt aangeraden de Rhijnvreugdbrug te nemen tussen Zoeterwoude en de Leiderdorpse Hoofdstraat.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.