Hogere straf dan geëist voor inbreker Fletcher hotel Leiden

Jan Jaap Broekhuijsen
Leiden

Hij zou voor bijna veertig duizend euro aan keukenapparatuur hebben gestolen bij een inbraak in het Fletcher hotel in Leiden eind vorig jaar.

De 28-jarige Rachid R. uit Den Helder werd daarom maandag tot vier maanden cel veroordeeld. De Haagse politierechter vond de eis van drie maanden cel die de officier van justitie had laten horen, te mild.

Op beveiligingscamerabeelden was te zien hoe twee daders op 13 december in het hotel hun trolly’s vol laadden met snijmachines en andere keukenapparatuur. Ook verdwenen er vanaf de vijfde verdieping diverse koffiezetapparaten, ze werden losgesneden van waterslangen. Er was ook braakschade.

De gestolen spullen werden in de parkeergarage ingeladen in het Mercedesbusje waarmee de daders waren gekomen. Dat busje bleek gehuurd door een medeverdachte uit Lelystad. Richard M. woonde een tijdje in bij die medeverdachte. Politiemensen herkenden de al bij justitie bekende verdachte M. vervolgens op de beelden van de beveiligingscamera's.

M. ontkende eerder dat hij in het hotel was, hij zou toen in Spanje zijn geweest. Maar hij kwam gisteren niet opdagen tijdens de zitting om uitleg te geven, zijn advocate weet ook niet waar hij is. Ze vroeg vergeefs om vrijspraak.

De medeverdachte uit Lelystad zou vorige week terecht hebben moeten staan, maar zijn zitting werd toen uitgesteld omdat hij ziek zou zijn. Alleen in zijn zaak heeft het hotel een schadeclaim ingediend. Het hotel was weliswaar verzekerd, maar er geldt sowieso een eigen risico van 5000 euro euro, volgens het hotel.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.